2012: Recordbedrag wanbetalers!

In 2012 moesten Nederlandse bedrijven in totaal 14,3 miljard (2,6% van de omzet) aan onbetaalde rekeningen afschrijven. In Europa werd was dit gemiddeld 3% (350 miljard), waarbij Griekenland met 10% de kroon spant. Alleen Denemarken, Finland, IJsland en Zweden lieten een terugloop zien in het betalingsverzuim. Zo meldt NU.nl onlangs.

Ook onze huisadvocaten merken dat het betalingsgedrag onder zeer grote druk staat. Waar vroeger de grootste reden een slechte betalingsmoraal was, is de reden op dit moment in veelal de slechte liquiditeitspositie van zowel bedrijven, als consumenten, als ook overheidsinstanties. Ze willen wel betalen, maar kunnen dit simpelweg niet omdat er onvoldoende geld beschikbaar is.

wanbetalerWelk percentage heeft u in 2012 afgeschreven? Laat ons u helpen dit percentage te verlagen.

De ultieme oplossing om debiteuren en afschrijvingen te voorkomen is natuurlijk betaling vooraf, echter dat is in de meeste gevallen niet haalbaar. Wat wel altijd kan is om vooraf goed na te gaan met wie u zaken doet (van een kale kip kunt u later niet plukken) en achteraf een duidelijk en consequent debiteurenbeleid te voeren. Juridischesnelweg.nl biedt u niet alleen een gratis incassoservice, maar ook een eigen vaste huisadvocaat die u kan helpen met het opstellen van een goed debiteurenplan. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende afspraak met uw huisadvocaat.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in incasso en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s