Is het toegestaan om uw leaseauto wel of juist niet te verhuren?

Leaseautorijders kunnen de bijtelling deels terugverdienen door af en toe hun auto te verhuren, aldus bericht de Telegraaf. Maar mag je een leaseauto zomaar doorverhuren?

Wanneer u een leaseauto krijgt, maakt u daarover (schriftelijke) met de leasemaatschappij. Indien u werknemer bent, komen daar vaak nog de (schriftelijke) afspraken met uw werkgever bij. In deze afspraken is doorgaans ook geregeld wat u wel en niet met de leaseauto mag doen. Veelal zal in deze afspraken geregeld zijn dat u de auto niet gratis of tegen betaling aan een ander mag meegeven.

Nadere bestudering van het bericht in de Telegraaf leert ook dat het om een specifieke leasemaatschappij gaat die dit voor haar leaserijders mogelijk maakt (Athlon Car Lease). Mocht u uw leaseauto willen verhuren, kijk dan in uw contract goed na of dit wel is toegestaan, of neem contact op met uw werkgever en/of leasemaatschappij.

 

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in arbeidsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Is het toegestaan om uw leaseauto wel of juist niet te verhuren?

  1. Charlotte zegt:

    Wat is precies het voordeel om je lease-auto te verhuren?

  2. Lease Zeker zegt:

    Vaak is er in het contract met de werkgever en/of leasemaatschappij hierover een afspraak gemaakt. Het lijkt mij niet dat veel werkgevers of leasemaatschappijen dit goedkeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s