Financieel Dagblad: 30% jaarstukken te laat gedeponeerd!

30% van de ondernemers deponeert zijn jaarstukken niet op tijd, zo schrijft het FD recentelijk. Onder hen zouden veel mensen zitten met een voorbeeldfunctie zoals politici en zelfs enkele topadvocaten. Uit het artikel in het FD blijkt ook dat niet tot de laatste dag met het deponeren gewacht moet worden, omdat de Kamer van koophandel nog enige verwerkingstijd nodig heeft.

Een rechtspersoon is op grond van de wet verplicht tot openbaarmaking van de jaarrekening, door deze te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Het niet, of niet tijdig, deponeren van de jaarstukken is niet alleen een economisch delict (boete maximaal € 19.000,-), maar geeft bij een eventueel faillissement tevens een vermoeden van wanbeleid, op grond waarvan de curator de bestuurder(s) van de vennootschap persoonlijk aansprakelijk kan stellen voor alle schulden. Daarnaast is deponeren vaak van invloed op de beoordeling van de kredietwaardigheid van een onderneming. Oftewel, voldoende redenen om tijdig de jaarstukken te deponeren. Let op! Niet de accountant, maar de bestuurders van een rechtspersoon zelf zijn verantwoordelijk voor tijdige deponering.

Wilt u weten, wie, wanneer, waar en hoe de jaarstukken gedeponeerd moeten worden, klik dan hier voor een overzicht van de Kamer van Koophandel.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in bestuursrecht, ondernemingsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s