Opgelet! 20 of meer werknemers ontslaan = altijd melden UWV + vakbonden!

Vanaf 1 maart 2012 dienen werkgevers die 20 of meer werknemers ontslaan, in alle gevallen vooraf een melding te doen aan het UWV en de vakbonden te raadplegen. Tot 1 maart 2012 hoeft dit alleen wanneer er sprake is van collectief ontslag en niet wanneer een werkgever (ook) individuele afspraken met de werknemers maakt.

Na 1 maart 2012 maakt het dus niet meer uit of de beëindiging wordt geregeld via het UWV, de rechter (die dit ook toetst) of een individuele overeenkomst met de werknemer, bij ontslag van 20 werknemers of meer, dient er in alle gevallen vooraf een melding plaats te vinden aan het UWV en dienen de vakbonden te worden geraadpleegd. Met betrekking tot de vakbonden volstaat wanneer hen een uitnodiging tot raadpleging is gedaan. Wanneer een vakbond niet (tijdig) reageert of van raadpleging afziet, is aan de wet voldaan.

Let op! Wanneer in strijd met de wet geen melding en/of raadpleging heeft plaatsgevonden, kan het ontslag achteraf worden teruggedraaid. Het is dus zaak hier goed naar te kijken.

Klik hier voor het nieuwsbericht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s