Kort geding Hans Klok gedeeltelijk achter gesloten deuren. Kan dat ook bij uw kort geding?

Onlangs diende het kort geding tussen de illusionisten Rafael en Hans Klok. Rafael stelde dat Hans Klok zonder zijn toestemming een truc heeft gekopieerd. Hans Klok betwist dit. De definitieve uitspraak volgt, maar opvallend aan dit kort geding is nu al dat de behandeling gedeeltelijk achter gesloten deuren heeft plaatsgevonden. Omdat Rafael bang was dat de details van de truc zouden uitlekken, had hij de rechter hierom verzocht en de rechter heeft hiermee ingestemd.

Een terechtzitting is in beginsel openbaar, maar een rechter kan gehele of gedeeltelijke behandeling met gesloten deuren of slechts met toelating van bepaalde personen bevelen. Dit kan een rechter bevelen indien er sprake is van een belang van openbare orde of goede zeden, de veiligheid van de staat in het geding is, de belangen van minderjarigen of de persoonlijke levenssfeer van partijen in het geding zijn, of wanneer de openbaarheid het belang van een goede rechtspleging ernstig zou schaden. Zie artikel 27 rechtsvordering. In deze zaak was de rechter dus van mening dat het belang van de openbaarheid van een zitting, moet wijken voor het recht van Rafael om de truc geheim te houden.

Heeft u ook te maken met een gevoelige zaak? Bespreek dan vooraf met uw huisadvocaat de mogelijkheden om de openbaarheid van uw zaak te beperken.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in mediarecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s