Schuldeisers schrijven in 2010 bijna 4 miljard af op faillissementen!

In 2010 waren er 3x zoveel faillissementen als in 2000, de belangrijkste oorzaak: de economische crisis (35%). De totale schuldenlast van alle in 2010 afgewikkelde faillissementen bedroeg 4,3 miljard euro betrof. Hiervan is € 3,9 miljard (zo’n 90%) onbetaald gebleven. In bijna 25% van de faillissementen zijn de schuldeisers (vrijwel zeker) op onrechtmatige of zelfs strafbare wijze benadeeld. Een en ander volgt uit onderzoek door het CBS.

Wanneer uw debiteur failliet gaat, kunt u uw vordering indienen bij de curator. Gemiddeld bedraagt de uitkering in een faillissement 10%, maar over het algemeen wordt in de meeste faillissementen niets uitgekeerd. Om afschrijvingen op uw debiteuren te verminderen of zelfs te voorkomen, is het van belang dat u een strikt debiteurenbeleid hanteert. Herinneren, aanmanen, sommeren en dan ter incasso. Onze leden kunnen hierbij een beroep doen op onze gratis incassoservice.

Een goed debiteurenbeleid lastig? Onze huisadvocaten helpen u graag.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in incasso en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s