Zijn de diploma’s van mijn sollicitant wel echt?

Het is al jaren bekend, maar via het internet zijn goedkoop en eenvoudig valse diploma’s te verkrijgen die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Het vervalsen van diploma’s is strafbaar (valsheid in geschrifte), maar dan moet je het wel ontdekken. De politiek komt nu met een oplossing.

De eerste kamer heeft recent ingestemd met een wetsvoorstel (Wet op het onderwijstoezicht) voor een landelijk diplomaregister. Via dit register kunnen werkgevers makkelijker de echtheid van diploma’s controleren. Het register wordt beheerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en moet in de loop van volgend jaar van start gaan. In het register worden diplomagegevens opgenomen uit het hoger onderwijs, beroepsonderwijs, volwasseneneducatie, het voortgezet onderwijs, Nederlands als tweede taal en inburgering.

Vanaf 20-12 is het voor u als werkgever dus een stuk eenvoudiger om diploma’s op echtheid te controleren. Tot die tijd kunt u hier klikken voor tips om valse diploma’s te controleren.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in arbeidsrecht, ondernemingsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s