Langere bedenktijd voor consumenten bij internetaankoop!

De bedenktijd voor consumenten bij een aankoop via internet, telefoon of post wordt binnenkort verhoogd van 7 naar 14 dagen. Binnen deze 14 dagen is de consument gerechtigd zich te bedenken en de gekochte goederen zonder opgaaf van reden te retourneren. Voorwaarde is wel dat wordt gekocht van een professionele verkoper.

De verkoper moet de consument voorafgaand aan de aankoop op deze mogelijkheid en de bijbehorende termijn van 14 dagen wijzen, bij gebreke waarvan de termijn automatisch wordt verlengd naar 1 jaar. De verkoper dient na de retournering binnen 14 dagen het aankoopbedrag terug te betalen. Tenzij vooraf anders overeengekomen, komen de verzendkosten voor rekening van de verkoper. Een en ander vloeit voort uit een recent door het Europees Parlement aangenomen maatregel.

Exploiteert u een webshop? Pas dan tijdig uw voorwaarden aan om aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Onze huisadvocaten kunnen u hierbij helpen.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in ondernemingsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s