Vanaf 1 juli eenvoudiger BV oprichten!

Door een wijziging in de wet kunt u vanaf 1 juli a.s. eenvoudiger een BV of NV oprichten. Per die datum vervalt namelijk de verplichte verklaring van geen bezwaar. Hierdoor kan sneller en met minder kosten een BV of NV worden opgericht.

Voor het oprichten van een BV of NV moet tot 1 juli a.s. bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie een verklaring van geen bezwaar worden aangevraagd. Pas als deze verklaring door het ministerie is afgegeven, kan de vennootschap (als ook aan de andere voorwaarden is voldaan) worden opgericht. Voordat het ministerie deze verklaring afgeeft, wordt onderzoek gedaan naar het financiële en criminele verleden van de oprichter. Gemiddeld duurt het veertien werkdagen voordat het ministerie de verklaring van geen bezwaar afgeeft. De verklaring kost ruim 90 euro.

Per 1 juli is de verklaring van geen bezwaar niet meer nodig. Dit scheelt tijd en kosten. In de plaats van de verklaring van geen bezwaar komt een doorlopend toezichtsysteem. De verklaring van geen bezwaar is een momentopname bij de oprichting; de bedoeling is dat het ministerie BV’s, NV’s, maar bijvoorbeeld ook stichtingen continu in de gaten houdt. Hiermee wil men voorkomen dat deze rechtsvormen worden ingezet voor criminele activiteiten.

Leden van Juridischesnelweg.nl kunnen voor oprichting van hun vennootschappen en andere rechtspersonen tegen een zeer aantrekkelijk tarief terecht bij Dijkstra|Sutter Notarissen te Nieuwegein.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in ondernemingsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s