Hoe hoog mogen incassokosten zijn?

Om duidelijkheid te krijgen over wat nu redelijke incassokosten zijn, heeft de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (vakbond voor o.a. rechters) jaren terug het rapport voorwerk II opgesteld. Hierin staan richtlijnen en maximale tarieven met betrekking tot buitengerechtelijke incassokosten, richtlijnen en maxima die ook door de rechters worden gehanteerd.

In de praktijk blijken veel incassobureaus zich niet aan deze richtlijnen en maxima te houden. Diverse incassobureaus berekenen veel te hoge incassokosten, kosten die door een rechter nimmer toegewezen zullen worden. Veel consumenten en bedrijven schrikken hiervan, maar betalen uiteindelijk min of meer onder dwang toch om er vanaf te zijn. Minister Opstelten van justitie werkt op dit moment aan een wetsvoorstel om hier een einde aan te maken door de incassokosten te regelen in de wet.

Juridischesnelweg.nl en de bij haar aangesloten huisadvocaten moedigen goede regelgeving over incassokosten aan. Wij werken al jaren conform het rapport voorwerk II: Incassokosten moeten een redelijke vergoeding zijn voor de verrichte werkzaamheden, niet meer en niet minder.

Hoge incassokosten zijn niet alleen oneerlijk naar de debiteur, maar ook naar de crediteur, onze opdrachtgever. Iedere debiteur is uiteindelijk een klant van onze opdrachtgever en iedere klant kan een keer een foutje maken. Wij hanteren daarom een streng, effectief, maar rechtvaardig incassobeleid, een beleid dat aan de ene kant voldoende ruimte geeft aan uw goede klanten die een keer zijn vergeten te betalen, maar dat aan de andere kant de echte wanbetalers keihard aanpakt.

Interesse in onze incassoservice? Voor onze leden is dit helemaal gratis, klik hier voor meer informatie. of bel ons om onze incassoservice eens uit te proberen.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in incasso en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s