Opzichtschade … daar bent u toch voor verzekerd? Of niet?

Opzicht is het onder je hebben van zaken (zowel roerend als onroerend) van een ander, bijvoorbeeld een klant, omdat je deze bewerkt, behandeld of gebruikt. Wanneer je deze zaken beschadigt, ben je daarvoor in beginsel jegens de eigenaar van de zaak aansprakelijk. In veel aansprakelijkheidsverzekeringen wordt opzichtschade echter beperkt of uitgesloten.

Een voorbeeld van opzichtschade aan roerende zaken: Een relatie geeft aan u zijn laptop mee, u laat deze vallen en de laptop is stuk. Een voorbeeld van opzichtschade aan onroerende zaken: U verricht werkzaamheden heden aan het pand van uw klant, u doet iets verkeerd en er ontstaat schade aan het pand.

Bent u niet (goed) verzekerd tegen opzichtschade? Neem contact op met uw verzekeringsadviseur en probeer dit dan alsnog (bij) te verzekeren. Niets is fijner dan dat de schade wordt vergoed door uw eigen verzekeraar, zeker als de schade zich bij een goede klant voordoet. Indien een verzekering tegen opzichtschade voor u niet mogelijk of extreem duur is, sluit dan uw aansprakelijkheid voor opzichtschade uit in uw overeenkomsten en/of algemene voorwaarden. U dient zich wel te realiseren dat dit later afhankelijk van de omstandigheden (had u zich wel kunnen/moeten verzekeren, hoe is de schade ontstaan, etc.) onredelijk kan zijn. In dat geval kan een rechter de uitsluiting ongeldig verklaren en buiten toepassing laten.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in ondernemingsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s