Winkeldief moet kosten winkelier betalen!

Vanaf vandaag kunnen winkeliers uit heel Nederland zich aanmelden voor de regeling ‘afrekenen met winkeldieven’. Winkeliers kunnen de door hen betrapte winkeldieven aanspreken voor de door hen gemaakte kosten / verloren tijd.

Wanneer een winkelier of een van zijn medewerkers een winkeldief op heterdaad betrapt, kost dit tijd. De rechter heeft bepaald dat een schadevergoeding van € 151,- hiervoor een redelijke vergoeding is. Hierboven op kan de winkelier alle directe schade, zoals bijvoorbeeld het vernielen van de verpakking, op de winkeldief verhalen.

Het incasseren van het geld is natuurlijk niet altijd makkelijk, maar hiervoor kunnen alle winkeliers vanaf vandaag terecht bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Winkeliers kunnen zich gratis als deelnemer aanmelden bij het HBD en daarna digitaal hun schades melden, waarna het HBD aan de slag gaat. Het HBD rekent bij succes een vergoeding van slechts € 25,-.

Door gebruik te maken van de regeling wordt de winkeldief niet alleen harder gestraft, van het verwijzen naar de regeling gaat bovendien een preventieve werking uit. Via het HBD kan voorlichtings- en promotiemateriaal worden gekregen voor in de winkel.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in ondernemingsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s