Webshop of website bouwen? Maak duidelijke afspraken!

De laatste tijd worden onze advocaten veelvuldig geraadpleegd door zowel bedrijven die een webshop of website hebben laten bouwen, als bedrijven die deze bouwen. De eerste categorie omdat ze niet tevreden zijn, de tweede categorie omdat de factuur voor het bouwen niet (volledig) wordt betaald.

In de praktijk blijkt dat er veelal sprake is van miscommunicatie. Er wordt wel een opdracht verstrekt, maar er worden geen of onvoldoende (duidelijke) afspraken gemaakt over de randvoorwaarden. Hierbij kan worden gedacht aan de kosten, opleverdatum, functionaliteiten, kwaliteitseisen, garantie, broncode, etc. Wanneer over deze en andere randvoorwaarden geen duidelijke schriftelijke afspraken worden gemaakt, bestaat het risico dat beide partijen andere verwachtingen hebben. De kans op mis communicatie of zelfs een conflict is dan zeer groot.

Voornoemd probleem kan eenvoudig opgelost worden door voorafgaand aan de opdracht duidelijke afspraken met elkaar te maken en deze afspraken vast te leggen in een schriftelijke overeenkomst. Uw huisadvocaat kan u hierbij helpen.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in incasso, juridisch, ondernemingsrecht, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Webshop of website bouwen? Maak duidelijke afspraken!

  1. Verburg zegt:

    Welke bemiddeling kan ik het beste aangaan om een conflict op te lossen met een websitebouwer. Wij zijn een overeenkomst aangegaan, waarvan alle bevestigingen online zijn geregeld, afspraken zijn niet nagekomen en de meeste zaken werken nog niet. De oplevering heeft niet plaatsgevonden met een werkend, gewenst en afgesproken invulling. Er heeft een betaling plaatsgevonden, maar men eist de rest voor oplevering. We hebben een passend dossier. We hebben van alle bevestigingen bandopnames. Wie of welke advocaat kan ons helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s