‘Gegijzeld’ in eigen huis door erfpacht, pas op met erfpachtconstructie!

Onlangs berichtte de Telegraaf dat de Nederlandse banken weigeren hypotheken te verstrekken op woningen die op de grond van een andere particuliere eigenaar staan (erfpachtconstructie). Bewoners van deze woningen kunnen deze woningen hierdoor vrijwel niet meer verkopen en zitten daardoor vast aan hun huidige woning.

Op 24 maart 2010 vorig jaar hebben wij in ons nieuwsbericht “Erfpacht: Goedkoop of duurkoop?” reeds aandacht besteed aan de opkomst van de particuliere erfpachtconstructie en de gevaren daarvan. Denk goed na alvorens u overgaat tot het kopen van een woning op basis van een erfpachtconstructie. Raadpleeg altijd een advocaat of notaris voor de gevolgen voor u.

Op 14 maart 2011 schrijft de Telegraaf over een stel uit Amsterdam dat hun huis, als er niets verandert, waarschijnlijk nooit meer zal kunnen verkopen.

Ook besteedt de Telegraaf op 16 maart 2011 aandacht aan het onderwerp in het artikel: ‘Erfpacht Amsterdam onder vuur’.

Zo blijkt maar weer dat de ‘erpachtconstructie’ een onderwerp is dat al jaren speelt en veel besproken is. Het laatste woord is er voorlopig nog niet over gesproken.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in onroerend goed en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s