Kwaliteit en gebruik van algemene voorwaarden vaak onder de maat!

Vaak een zesje, af en toe een zeven. Zo beoordelen tachtig advocatenkantoren de kwaliteit van de algemene voorwaarden in het MKB. Bovendien worden de algemene voorwaarden vaak niet conform de daarvoor geldende regels gehanteerd. Een en ander blijkt uit een onderzoek van Eigen Bedrijf, het ondernemersmagazine van de Kamer van Koophandel.

Juist om deze reden biedt Juridischesnelweg.nl haar leden de gratis jaarlijkse contractenservice. Onze leden krijgen een eigen huisadvocaat die ze jaarlijks kunnen vragen om onder andere hun algemene voorwaarden te scannen op actualiteit. Na de scan ontvangt het lid een schriftelijke rapportage. Vervolgens kunnen de leden zelf kiezen of ze de algemene voorwaarden zelf aanpassen, of dit voor een zeer aantrekkelijke vaste prijs door hun huisadvocaat laten doen. Omdat algemene voorwaarden inderdaad vaak niet of onjuist worden gebruikt, voegen wij er bovendien doorgaans een actueel instructieblad bij, met tips en adviezen over hoe om te gaan met de algemene voorwaarden.

Enkele tips over algemene voorwaarden:

  • Stel niet alleen algemene voorwaarden op, maar gebruik ze ook.
  • Algemene voorwaarden moet u aantoonbaar overeenkomen. Dus: Verwijs in uw contracten, maar ook in uw briefpapier, e-mails etc. naar uw algemene voorwaarden.
  • Algemene voorwaarden moet u uiterlijk ten tijde van het sluiten van de overeenkomst aantoonbaar ter hand stellen. Dus: Laat er voor tekenen of print ze achterop uw overeenkomsten, briefpapier, etc.
  • Zorg dat uw algemene voorwaarden juridisch in orde zijn.
  • Laat uw voorwaarden jaarlijks checken, voor onze leden is dit gratis.

Heeft u vragen over uw algemene voorwaarden? Neem eens contact op met een van onze huisadvocaten!

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in ondernemingsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s