Stel richtlijnen op voor het gebruik van Social Media door werknemers!

Steeds vaker duiken er in de media relletjes op die zijn veroorzaakt door uitlatingen op social media, zoals Twitter, Hyves of Facebook. Afgelopen week nog werd districtschef Gerda Dijkman van de politie Zuidwest-Drenthe geschorst naar aanleiding van een bericht op haar Twitter. Ook onze huisadvocaten krijgen met enige regelmaat vragen van onze leden over wat hun werknemers nu wel en niet mogen op social media en wat ze hieraan kunnen doen.

U kunt het gebruik van social media in goede banen leiden door hiervoor een richtlijn op te stellen en deze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar te maken aan uw werknemers. In deze richtlijn kunt u aangeven wat wel en niet is toegestaan, hoe er in bepaalde situaties gehandeld dient te worden en wat de consequenties zijn bij overtreding van de richtlijn. Niet alle beperkingen zullen zijn toegestaan, er zal steeds een afweging gemaakt moeten worden tussen uw belangen om iets te verbieden en de belangen van uw werknemers op bijvoorbeeld vrijheid van meningsuiting. Het is dus van belang dat de richtlijn zorgvuldig wordt opgesteld om te voorkomen dat deze achteraf in een procedure geen stand houdt.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s