Let op! Gebruik van merknaam van concurrent in Google Adwords = merkinbreuk

Via Google Adwords kunnen bedrijven op Google adverteren wanneer wordt gezocht op bepaalde voor hun bedrijf of product interessante zoektermen. Zo kan een fietsenmaker uit Nieuwegein bijvoorbeeld opgeven dat zijn advertentie wordt vertoont, indien iemand zoekt op de combinatie fiets en Nieuwegein. Hij kan echter ook opgeven dat zijn advertentie verschijnt indien iemand zoekt op de merknaam van zijn concurrent. Het is natuurlijk zeer interessant om te adverteren voor de doelgroep van je concurrent en het voorgaande komt dan ook regelmatig voor. Grote vraag hierbij is of daqt dit mag, of dat er sprake is van merkinbreuk.

In maart dit jaar oordeelde het Hof van Justitie dat Google Adwords zelf geen merkinbreuk maakt door voornoemde handelswijze en dat de nationale rechter per geval moet bekijken of de betreffende adverteerder die de advertentie bij Google opgeeft dit wel doet. Op 20 december jl. heeft de rechtbank Den Haag in kort geding geoordeeld dat het gebruik van een merknaam van een ander in Google Adwords een onrechtmatige inbreuk op dit merk oplevert en derhalve in beginsel niet is toegestaan. Ben dus voorzichtig met het invoeren van merken van uw concurrent als zoekterm in Google Adwords en onthoudt dat u kunt optreden wanneer anderen uw merknaam gebruiken in Google Adwords.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in intellectueel eigendom, ondernemingsrecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s