Let op steeds meer wanbetalers, steeds meer incasso’s!

Uit de recente cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Incasso-ondernemingen blijkt dat er steeds meer wanbetalers zijn, vooral onder consumenten. Ook deurwaarders hebben het erg druk. Het voorgaande wordt bevestigd door onze huisadvocaten die zorg dragen voor de gratis incasso service die wij aanbieden aan onze leden.

Incasso’s kunnen vaak worden voorkomen of beperkt door een goed, duidelijk en strak debiteurenbeleid. Een aantal tips:

Ken uw klanten. Onderhoudt goede contacten met uw grote klanten om op de hoogte te zijn en blijven van hun situatie. Als er problemen zijn of dreigen, wacht dan niet af maar neem zelf direct contact op met de klant.

Leg alle afspraken altijd schriftelijk vast. Niet alleen de order, maar ook alle andere afspraken die u met u klant maakt. Een simpele bevestiging per e-mail kan later opeens heel belangrijk zijn.

Probeer altijd zo goed als mogelijk zorg te dragen voor een correcte levering van uw diensten/producten. Mocht het voorkomen dat een klant toch klachten heeft, wikkel deze klachten dan snel en goed af.

Zorg voor duidelijke, overzichtelijke en herkenbare facturen. Controleer of hierop de juiste betalingstermijn staat vermeld, het juiste bankrekeningnummer en kijk of er een verwijzing naar uw algemene voorwaarden is opgenomen.

Hanteer een duidelijk debiteurenbeleid. Zorg voor een strak schema voor herinneringen wanneer niet tijdig wordt betaald. Benader de debiteur telefonisch indien schriftelijke herinneringen niet helpen en vraag wat de reden is dat er niet wordt betaald.

Mocht een debiteur alsnog niet betalen, dan kunt u als lid van Juridischsnelweg.nl contact opnemen met uw huisadvocaat en gebruik maken van de gratis incasso service. Let er op dat de vordering niet te oud is! Bij een vordering die ouder is dan 3 maanden, loopt u 50% kans dat deze niet of zeer lastig inbaar is.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in incasso en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s