Nieuw nummer Kamer van Koophandel bij bedrijfsoverdracht

Sinds mei dit jaar (2010) krijgen ondernemingen bij een bedrijfsoverdracht een nieuw KvK-nummer. Dit is het geval als een gehele onderneming in handen komt van een andere natuurlijk persoon, samenwerkingsverband, bijvoorbeeld bij de voortzetting van een eenmanszaak in een VOF of een BV. Met deze aanpassing wil de Kamer van Koophandel de juridische transparantie bevorderen.

Iedere onderneming of rechtspersoon die is ingeschreven in het Handelsregister heeft een KvK-nummer dat bestaat uit 8 cijfers. Op basis van dit KvK-nummer worden in de toekomst gegevens over ondernemingen en rechtspersonen uitgewisseld met en tussen overheid en bedrijfsleven. Dit is voor de Kamers van Koophandel reden om de wijze van uitgifte van het KvK-nummer aan te scherpen. Door het toekennen van een nieuw KvK-nummer is het voor derden duidelijk dat er sprake is van een nieuwe eigenaar. Voorheen werd niet altijd een nieuw nummer verstrekt en kon dit verwarring geven. Slechts in sommige gevallen wordt geen nieuw KvK-nummer uitgegeven.

Het nieuwe KvK-nummer heeft ook gevolgen voor de bedrijfscorrespondentie, omdat het KvK-nummer moet worden vermeld op uitgaande brieven, orders, facturen en offertes. Ook moet het nummer worden vemeld op de bedrijfswebsite en in uitgaande e-mailberichten (behalve bij reclame-uitingen). Deze verplichting geldt niet voor verenigingen en stichtingen zonder onderneming, verenigingen van eigenaars, overheden en kerkgenootschappen.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in algemeen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s