Wettelijke verplichtingen voor webwinkels

Indien u een webwinkel wilt beginnen, dient u te voldoen aan een flink aantal wettelijke voorwaarden. Indien u hieraan niet (volledig) voldoet, verslechterd u niet alleen (sterk) uw eigen juridische positie, maar kunt u ook te maken krijgen met handhavend optreden door de consumentenautoriteit.

Niet alleen gelden er een flink aantal wettelijke verplichtingen waaraan uw website moet voldoen, o.a. duidelijk vermelden van uw (bedrijfs)naam, adres, telefoonnummer, KvK nummer, BTW nummer, etc., er gelden ook diverse verplichtingen met betrekking tot de overeenkomst die u sluit en de algemene voorwaarden die u hanteert.

Een belangrijk verschil met een normale winkel is, dat de consument bij een webwinkel een “bedenktijd” heeft van 7 werkdagen. Binnen deze periode mag de consument de koopovereenkomst kosteloos ontbinden. U dient de consument hiervan nadrukkelijk en aantoonbaar (schriftelijk/digitaal) op de hoogte te brengen. Indien u dit niet of niet goed doet, dan wordt de termijn van 7 dagen verlengd tot 3 maanden! Ook dient er altijd een schriftelijke of digitale overeenkomst te zijn die door beide partijen eenvoudig bewaard moet kunnen worden.

De meeste verplichtingen zijn terug te vinden in de artikelen 3:15, 3:15e, 6:227b, 6:227c, 7:46c, 7:46h van het burgerlijk wetboek. Meer praktische informatie kunt u terugvinden op de website van de consumentenautoriteit.

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in juridisch, ondernemingsrecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s