Voorkom incasso’s in binnen- en buitenland!

Engelse ondernemers zijn de slechtste betalers, Duitse de beste, aldus een recent onderzoek van Dun & Bradstreet naar het betaalgedrag van bedrijven in 7 verschillende landen. In Nederland zitten in de provincie Flevoland de slechtste betalers, gevolgd door Groningen en Overijssel.

Wij adviseren u om niet alleen altijd van te voren duidelijke (schriftelijke) betalingsafspraken te maken, maar tevens na te gaan of uw klant uw facturen wel kan betalen. Van een kale kip valt immers niets te plukken!

Daarnaast adviseren wij u om, zeker wanneer u zaken doet met klanten die in het buitenland gevestigd zijn, Nederlands recht van toepassing te verklaren. U kunt er daarnaast voor kiezen om de rechtbank in de buurt van uw bedrijf of uw advocatenkantoor bevoegd te verklaren om bij eventuele (incasso)procedures reiskosten te besparen.

U kunt dergelijke afspraken in de overeenkomst opnemen, maar ook vastleggen in uw algemene voorwaarden. Zorg er in het laatste geval wel voor dat u deze voorwaarden wel op een juiste manier gebruikt!

Advertenties

Over Juridischesnelweg.nl

Juridischesnelweg.nl maakt met haar revolutionaire product 'de huisadvocaat' de advocatuur toegankelijk en betaalbaar voor het MKB. Tevens publiceert en informeert Juridischesnelweg.nl d.m.v. diverse social media kanalen.
Dit bericht werd geplaatst in incasso en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Voorkom incasso’s in binnen- en buitenland!

  1. Nou, helaas zitten we nu wel gewoon met een Duitse wanbetaler. Jagd- und Schießsport Obermeier weigert een rekening van 460 euro te betalen. Hoeveel zou een inkassoprocedure kunnen kosten?

    • Dat is vervelend om te horen! Wanneer u lid wordt van Juridischesnelweg kosten dit soort incasso’s (tot aan gerechtelijk) u niets en pakken we het traject nog delfde dag voor u op. Kijkt u even op http://www.juridischesnelweg.nl voor meer informatie. De kosten bedragen 250 euro per jaar. Dan kunt u tevens direct gebruik maken van de overige services naast de incasso service. Mocht u nog vragen hebben dan horen wij dat graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s